zondag, 03 maart 2019 14:26

ABC afzwemmen

Afzwemmen ABC

Zaterdag 2 maart was het eindelijk zover, er werd afgezwommen voor de ABC diploma’s

We zijn sinds januari 2018 overgegaan op een nieuwe diplomalijn. Wij hebben toen gekozen voor de diplomalijn van Zwemonderwijs Nederland.
De reden waarom we hiervoor gekozen hebben is omdat deze heel goed aansluit bij onze visie vanuit de Reddingsbrigade.
De kinderen leren vanaf het B diploma bijvoorbeeld het verslepen in het water van een slachtoffer, en bij het C-diploma komt daar ook nog de hurksprong bij.
Om 16:00 uur werd er gestart met het A-diploma, om 16:30 stroomde het B-diploma in, en om 17:15 uur werd er voor het eerst afgezwommen voor het C-diploma.
De kinderen waren soms best wel zenuwachtig, maar deden allemaal super hun best.
Tijdens het laatste onderdeel het watertrappelen mochten de toeschouwers natuurlijk weer mee het water in, met de daarbij geldende voorwaarden dat ze hun kleding aan hielden!
Wij kunnen u met trots melden dat alle kinderen geslaagd zijn.
De diploma’s werden na de examens uitgereikt met de daarbij behorende medailles.

Het overzicht van het aantal geslaagde kinderen:

A-Diploma : 11 kinderen

B-Diploma :  8 kinderen

C-Diploma :   4 kinderen

‘t Heerlijk avondje staat weer voor de deur,
Slepen met surprises en cadeautjes,
En dat soort gezeur.
Maar hee, wat is er ontdekt door de HRB-Piet?
Ligt er een eindelijk een vast honk in het verschiet?
Jawel, Piet heeft dat goed vernomen!
Slechts een kleinigheid moet nog komen.
Geef dus gul en doe open,
Zodat u onze collectanten,
Niet achterlaat als verdroten.
Deze week is het iedere avond raak,
Zo tussen etenstijd en voordat u naar bed gaat.
Ze zijn te herkennen aan de felgekleurde hesjes en de groene collectebus.
Ik loop samen met mijn moeder en zus.
Wilt u ons helpen?
Doneer of loop dan deze week,
Namens de HRB en doe mee
in uw eigen windstreek!
Meer info of opgeven kan via 023 539 07 43

 

we lopen tussen 3 december en 8 december, met uitzondering van 5 december

Feestelijke uitreiking voor instructeur

Zaterdag 17 november werd Monique van Straaten in eens onverwachts verrast door een heel comité. Zoals u weet worden al onze instructeurs opgeleid, en soms gaan instructeurs nog een stapje verder dan alleen instructeur, en doen er nog een stukje management bij. Monique was al geruime tijd bezig met het niveau 3 diploma, maar door wat tegenslagen had dit wat vertraging opgelopen. 26 augustus had ze haar laatste examen, en was met vlag en wimpel geslaagd. maar het diploma liet op zich wachten. Ze maakte zich al bijna zorgen en wilde al bijna de KNBRD gaan bellen waar haar diploma bleef, want ze had in november nog steeds niet haar diploma ontvangen. Maar wat zij niet wist is dat er hiervan een officieel moment wordt gemaakt.
Zaterdag 17 november was het uiteindelijk zo ver, aan het einde van de les kwam er een hele delegatie binnen met bloemen en kadootjes en niet te vergeten "het diploma". Monique was totaal verrast en wist van niets, en dat was dan ook de bedoeling. Want we zetten graag onze instructeurs zo af en toe in het zonnetje. Monique wil graag Jeroen van Haaster en Jos Magdelyns bedanken die haar begeleid hebben om dit diploma te realiseren.

Zaterdag 8 september was de burgemeester van Haarlem, Jos Wienen, bij ons te gast in het Boerhaavebad. We hebben hem uitgelegd wie wij zijn en wat wij doen. Een leerzaam bezoek!

Beste leden,

 

Na vele jaren praten, vergaderen en afspraken maken is het dan eindelijk zover.

We gaan bouwen.

Vrijdag 12 februari 2017 hebben we de onder erfpacht overeenkomst getekend.

Tevens is er toen de opdracht gegeven voor het bouwrijp maken van de grond waar onze redding post gebouwd gaat worden.

Als alles volgens de planning verloopt zou er met ongeveer drie weken aangevangen gaan worden met de bouw van ons redding post.

Op dit moment wordt er door de aannemer die de grond bouwrijp gaat maken al ingemeten en worden de bomen(struiken) die in de weg staan verwijderd.

donderdag, 14 mei 2015 17:56

Koninklijke onderscheiding voor Gustaaf Bussing

Geschreven door

Met trots delen wij mee dat onze Gustaaf op vrijdag 24-4-2015 de Koninklijke onderscheiding
"Lid in de Orde van Oranje-Nassau" heeft ontvangen tijdens de jaarlijkse lintjesregen.
Dit ter ere van zijn meer dan 30 jaar penningmeesterschap bij de Haarlemse Reddingsbrigade.

Gustaaf Bussing met zijn onderscheiding

(Gustaaf Bussing met zijn onderscheiding)

Gustaaf bedankt, mede namens het bestuur

Ed Broertjes (Voorzitter)

zondag, 05 april 2015 22:37

Begin vaarseizoen

Geschreven door

De winter is voorbij en het actieve vaarseizoen is weer begonnen. Een aantal boten zijn in onderhoud geweest afgelopen winter en aan andere wordt op dit moment nog de laatste hand gelegd. De aankomende weekenden zullen de patrouilles in en rond Haarlem verhoogd worden om watersporters te helpen bij eventueel motorpech. Heeft u pech dan kan u bellen naar ons noodnummer: 06-21 55 87 91

dank aan dewinterr.nl dank aan dewinterr.nl

dank aan dewinterr.nl dank aan dewinterr.nl

dank aan dewinterr.nl dank aan dewinterr.nl

dank aan dewinterr.nl dank aan dewinterr.nl

zondag, 16 november 2014 22:11

Brandweer bus (HLM-710)

Geschreven door

 

Sinds donderdag 6 november ’14 is de Haarlemse Reddingsbrigade de eigenaar geworden van een nieuw (2de hands) voertuig. Het gaat hier om de oude duikongevallen wagen van Nieuw-Vennep, de 12-4310. Vanaf deze plek willen wij u graag op de hoogte houden van de metamorfose die de bus ondergaat.

 

_DSC1343

DSC_0291

Op vrijdag 7 november ’14 zijn we langs gegaan bij ASN Vermaire in de Waarderpolder, deze hebben we gevraagd om de auto te laten spuiten in de kleur van de Reddingsbrigade. Deze beste mensen zijn bereid om dit gesponsord te doen. Er is afgespoken om over 2 weken de bus daar heen te brengen.

_DSC1407

 

Op zondag 9 november 2014 is er begonnen met het verwijderen van de stickers en Striping van de bus. Na 4 uur werk is de bus al nagenoeg kaal, op de lijmresten en nog tekst brandweer op de zijkant na. Verder heeft de TD ook al zijn bijdrage geleverd aan de bus. Achterin zijn al diverse aanpassingen gemaakt voor om EHBO koffer en AED op te hangen. Hij zal komende week met een lid mee gaan om verder van de stickers af te komen en de lijmresten.

 

_DSC1460

Op zondag 16 november 2014 na de sinterklaas intocht in Haarlem zijn een klein ploegje weer verder gegaan met het verwijderen van de stickers. Door dat het een regenachtigedag was is er besloten om bij onze buurt reddingsbrigade verder te gaan. Daar stonden we warm en droog. De bus was links al helemaal kaal gehaald door het lid die hem mee had genomen door de weeks. Nu was het de bedoeling om hem helemaal sticker vrij te maken zodat hij z.s.m. naar de spuiter kan. Ook dit is gelukt en de grote werklampen op het dak zijn nu ook verwijderd.

DSC_0021

DSC_0022

Als de verlichting van het dak is zal de Bus de komende week richting ASN Vermaire gaan voor het spuiten.

 

Wilt u op de hoogte blijven van de voorderingen volg dan onze website.

dinsdag, 03 juni 2014 15:30

Hulpverleningsweekend 2014

Geschreven door

Op 30 mei was het zo ver. Het aller eerste hulpverleningsweekend van de Haarlemse Reddingsbrigade. Na een paar jaar van succesvolle jeugdweekenden was het tijd om de oudere jeugd (leeftijd 12 – 18 jaar) ook het werk van de reddingsbrigade te laten zien. Het doel van het weekend was om deze jeugd te motiveren voor de Haarlemse Reddingsbrigade. Wij hebben steeds meer vrijwilligers nodig om alles draaiende te houden en door de zwemmende jeugd te enthousiasmeren, kan er een goede doorstroom ontstaan. Met dit doel is het hulpverleningsweekend tot leven geroepen.

dinsdag, 01 april 2014 17:27

Oefening: Waterkoets vergaat

Geschreven door

Eerste oefening Haarlemse Reddingsbrigade seizoen 2014 in samewerking met

waterkoets logo      compucolor logo         ah logo

Vrijdagavond omstreeks 19.30 heeft de Waterkoets, een rondvaartboot uit Haarlem een aanvaring gehad met een ander onbekend schip. Op het moment van de aanvaring waren er ruim 15 personen aan boord. Door de ontstane paniek zijn er veel slachtoffers gevallen onder de gasten van de boot. Het onbekende schip wat de aanvaring veroorzaakte is gezonken.

 

Dit was de alarmering zoals deze door de meldkamer van de Politie gedaan werd op het alarmnummer van de Haarlemse Reddingsbrigade en de aanzet naar een heftige en zware oefenavond voor het reddingsteam.

 

Haarlem heeft een van de oudste reddingsbrigades van Nederland en ook zij moeten regelmatig oefenen. Met 15 minuten waren de eerste mensen aanwezig en nog geen 5 minuten later lag de eerste boot in het water. De vrijwilligers van de Haarlemse Reddingsbrigade wisten op het moment van de alarmering niet dat het om een oefening ging en dus was de reactie uiterst serieus.

15 Gewonden betekent een hoop werk om hen van boord te krijgen en met diverse zware verwondingen was het soms een hele toer. Alle slachtoffers werden conform protocol naar een zogeheten gewondennest gebracht waar ze de noodzakelijke medische hulp kregen en transport naar de diverse ziekenhuizen geregeld werd.

 

Doel van deze oefening was het testen van het nieuwe team voor dit seizoen. De Haarlemse Reddingsbrigade werkt uitsluitend met vrijwilligers en draait geheel zonder subsidie. Vanuit de zwemopleiding stromen de jongeren door naar het veldwerk en leren ze de kneepjes van het varen op een reddingsboot en hoe men eerste hulp verleent aan de slachtoffers. Dit jaar heeft de brigade een aantal nieuwelingen die nog een vuurdoop moesten krijgen. De oefening was de finale voor deze groep en met enkele aantekeningen voor verdere verbetering is de gehele groep geslaagd.

 

De Haarlemse Reddingsbrigade is het gehele jaar door actief op en rond de Haarlemse wateren. Door met de reddingsboten door de grachten en bv op de Molenplas toezicht te houden is de kans op incidenten kleiner op de Haarlemse wateren. Ook is de Haarlemse Reddingsbrigade betrokken bij ruim 40 evenementen in en om haarlem. Van Sinterklaasintocht tot de grotere hardloopwedstrijden en zelfs de befaamde Delta Lloyd Regatta op het IJsselmeer.

 

De Haarlemse Reddingsbrigade is altijd op zoek naar mensen die deel willen uitmaken van het team. Ben jij tussen de 16 en 55 jaar en ben je bereid om te leren dan ben je meer dan welkom.

De Haarlemse Reddingsbrigade valt onder wat men noemt de “Rode Kolom” van de veiligheidsregio. Dit betekent dat de Reddingsbrigade direct onder de Brandweer valt en dienst doet als ondersteunende eenheid bij evacuaties, zoekacties en grote incidenten.

Alarmering van de reddingsbrigade gebeurt altijd via 112.

 

De Haarlemse Reddingsbrigade bedankt de Waterkoets  ( www.dewaterkoets.nl ), AH Spaarndam, alle figuranten en vrijwilligers voor de hulp bij deze oefening! Zonder hen is dit niet mogelijk.

waterkoets logo      compucolor logo         ah logo

Pagina 1 van 2